Hayatını kaybedenler Esenyurt’ta anıldı

2 Temmuz 1993’te gerçekleşen Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden 33 şair, yazar ve halk ozanları Esenyurt’ta anıldı. Anma programında sahne alan Sanatçı Mazlum Çimen, katliamda hayatını kaybeden babası, Halk Ozanı Nesimi Çimen’in bestelerini seslendirerek vatandaşlara duygusal ve unutulmaz bir gece yaşattı. Esenyurt Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 sanatçı ve aydın için “unutMADIMAKaklımda, […]

Hayatını kaybedenler Esenyurt’ta anıldı

2 Temmuz 1993’te gerçekleşen Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden 33 şair, yazar ve halk ozanları Esenyurt’ta anıldı. Anma programında sahne alan Sanatçı Mazlum Çimen, katliamda hayatını kaybeden babası, Halk Ozanı Nesimi Çimen’in bestelerini seslendirerek vatandaşlara duygusal ve unutulmaz bir gece yaşattı.

Esenyurt Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 sanatçı ve aydın için “unutMADIMAKaklımda, Birlikte Sevgiyle Kardeşçe” temasıyla bir anma programı düzenledi. Katliamın 29. yılında düzenlenen anma programında, Sivas Katliamı’nda babası Ozan Nesimi Çimen’i kaybeden Sanatçı Mazlum Çimen sahne aldı. Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen programa Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, İl Dernek Başkanları, Cemevi Başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Gazeteci ve Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk’ün katliamda hayatını kaybedenler için hazırlamış olduğu ve Ozan Nesimi Çimen’in de hayatının yer aldığı belgesel ile başladı. Ardından sahneye çıkan Sanatçı Çimen’in, babası için besteleyip söylediği “Sen Benden Gittin Gideli”, “Aşk Olsun Sana Çocuk”, “Feryadı İsyanım” şarkıları, geceye unutulmaz anlar bıraktı.

“MADIMAK KATLİAMI BU ACILARIN EN TAZESİ”

Sahnede bir konuşma gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Madımak’ta hayatını kaybedenler için herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından konuşmasına devam eden Başkan Bozkurt, “Her zaman güzellikleri anmak için toplanmıyoruz maalesef. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz ama acılarla dolu bir coğrafya aynı zamanda. Etnik kimliğine, kökenine bakılmaksızın birçok acı yaşandı. Bütün acılar bizim. Madımak Katliamı, bu acıların en tazesi. Cahillerin cehalet ateşinde yaktığı aydınların bizi buraya getirme nedenini oluşturan katliamın sonucu Madımak. Çok şey söylemek lazım, çok şey söylenmesi lazım. Ne olursa olsun unutmamamız lazım. Türkiye için çok  değerli 33 kişiyi kaybettik. Katliamlara karşı durmak, kardeşliği, barışı, ülkenin birliği için unutmamak lazım. Bize bıraktıklarını yaşatmak için sevgili konuğumuz gibi onlara sahip çıkmak için unutmamak lazım. Bizler bu coğrafyada kökeni, inancı ne olursa olsun birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz. Madımak şehitlerini saygıyla anıyorum, ruhları şad olsun. Anılarımızda yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM NE DÜŞÜNÜYOR VE NE SÖYLEMEK İSTİYOR?”

Madımak Katliamı’nın unutturulmaya çalıştığını vurgulayan Sanatçı Mazlum Çimen, “Bizim, 33 aile olarak düşüncelerimizde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. İlk günden bugüne 29 yıldır hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz, aynı şeyi hissediyoruz. Asıl benim de sormak istediğim şey; toplum ne düşünüyor ve ne söylemek istiyor? Şu ana kadar nerden nereye geldi. Sivas’ın hesabı sorulacak diye slogan atıyorduk. Şimdi Sivas’ı unutturmaya dönüştü. Unutturma gibi bir tehlikeye girdiğimizi düşünüyorum. İcatlar ihtiyaçlardan doğar. Böyle bir ihtiyaç doğduğundan dolayı da böyle bir slogan çıktı. Zaten zaman aşımına uğratılmış bir davaydı. Benim düşüncelerim, hislerim net belli. İnsanların varsa sözleri, çıkıp söylesinler” dedi.